Stekt aubergine (med olja eller flytande margarin, salt)

100 g aubergine stekt m. olja el. flytande margarin salt består av relativt lite kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalium, fibrer och vitamin E.

72,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,6 g / 100 g
Fett
5,8 g / 100 g
Protein
1,3 g / 100 g
  • Fett 5,8 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 3,3 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 2,6 g
    • varav sockerarter 3,1 g
  • Protein 1,3 g
  • Fibrer 2,8 g
Rik på
Jod
56% DRI
Rik på
Vitamin E
13% DRI
Rik på
Kalium
7% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,6 g
Socker totalt
3,1 g
Kostfiber
2,8 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva auberginen i tunna skivor och grilla dem för en rökig smak.
  • Servera den stekta auberginen varm som tillbehör till kött eller fisk.
  • Toppa med färsk basilika och balsamvinäger för en fräsch sallad.
  • Hacka auberginen och blanda den i en pasta med vitlök och olivolja.
  • Fyll pitabröd med stekt aubergine, hummus och grönsaker för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt aubergine i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Låt auberginen svalna snabbt innan du stänger burken för att undvika kondens. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser auberginen kan texturen förändras, så använd den helst färsk inom kort tid efter tillagning. Se till att ytorna är torra innan du stänger burken för att undvika fukt.