Gröna vindruvor

100 g vindruvor gröna består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium.

67,0 kcal
100 g
Kolhydrater
14,7 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,7 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 14,7 g
    • varav sockerarter 15,2 g
  • Protein 0,7 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Kalium
6% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
4% DRI
Rik på
Vitamin C
3% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,7 g
Socker totalt
15,2 g
Kostfiber
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vindruvorna och lägg dem på en ostbricka tillsammans med brie och nötter.
  • Servera hela vindruvor som ett fräscht tillbehör till en sallad med fetaost och valnötter.
  • Toppa en bowl med halverade vindruvor, granola och grekisk yoghurt för en god frukost.
  • Strö över krossad svartpeppar och servera vindruvorna som snacks vid vinprovning.
  • Använd vindruvor i en fruktsallad tillsammans med apelsin, kiwi och mynta för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vindruvorna i kylskåpet, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt vindruvorna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Se till att de är torra innan förvaring för att undvika fukt och mögel. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör dem mjukare när de tinas upp.