Skalad avokado (kärnfri)

100 g avokado, skalad, kärnfri består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, vitamin K, fibrer och koppar; och en bra källa till vitamin C och vitamin E.

198,2 kcal
100 g
Kolhydrater
0,8 g / 100 g
Fett
19,4 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 19,4 g
    • varav mättat fett 2,7 g
    • varav enkelomättat fett 12,6 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 0,8 g
    • varav sockerarter 0,7 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 6,7 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin K
27% DRI
Rik på
Vitamin E
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,8 g
Socker totalt
0,7 g
Stärkelse
0,1 g
Kostfiber
6,7 g
– varav glukos
0,4 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,1 g
– varav galaktos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva avokadon och lägg på mackor med exempelvis färskost, tomat och basilika.
  • Toppa en sallad med tärnad avokado, rödlök och limejuice för extra fräschör.
  • Servera avokado i en bowl med quinoa, svarta bönor och koriander.
  • Hacka avokado och blanda i guacamole med vitlök, chili och citron.
  • Strimla avokado och lägg i ramen tillsammans med soja och sesamfrön.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skalad avokado i en lufttät burk för att förhindra att den blir brun. Håll den i kylskåpet för bästa hållbarhet. Låt avokadon svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kyl. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Tänk på att frysning kan påverka avokadons textur, så det är bäst att använda den färsk.