Aprikos (kärnfri)

100 g aprikos, medelvärde, kärnfri består av relativt lite kalorier; är rik på krom; och en bra källa till kalium, vitamin A, vitamin C och vitamin E.

53,3 kcal
100 g
Kolhydrater
10,6 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,1 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 10,6 g
    • varav sockerarter 10,6 g
  • Protein 1,1 g
  • Fibrer 1,9 g
Rik på
Vitamin C
13% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
8% DRI
Rik på
Vitamin E
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
10,6 g
Socker totalt
10,6 g
Kostfiber
1,9 g
– varav glukos
3,0 g
– varav fruktos
3,0 g
– varav sackaros
4,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva aprikoser och lägg dem på en macka med färskost eller ricotta för en fräsch smak.
  • Toppa en sallad med halverade aprikoser, valnötter och fetaost för en smakrik kombination.
  • Servera aprikoser som snacks, antingen hela eller skivade, tillsammans med nötter.
  • Inkludera torkade aprikoser i granola eller yoghurtskålar för extra sötma och textur.
  • Gör en fruktbowl med aprikoser, bär och en skvätt honung för en uppfriskande dessert.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färska aprikoser i kylskåp för att förlänga hållbarheten. Låt dem ligga i sin originalförpackning eller i en lufttät burk. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har tillagat aprikoser, låt dem svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd frysta aprikoser främst i smoothies eller bakverk där konsistensen inte är lika viktig.