Vol-au-vent (med räkstuvning)

100 g vol-au-vent m. räkstuvning består av mycket kalorier; är rik på jod och vitamin E; och en bra källa till vitamin A, fosfor, selen och protein, men innehåller mycket mättat fett.

253,0 kcal
100 g
Kolhydrater
24,1 g / 100 g
Fett
14,5 g / 100 g
Protein
6,3 g / 100 g
  • Fett 14,5 g
    • varav mättat fett 6,5 g
    • varav enkelomättat fett 5,0 g
    • varav fleromättat fett 2,0 g
  • Kolhydrater 24,1 g
    • varav sockerarter 7,6 g
  • Protein 6,3 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Vitamin B12
33% DRI
Rik på
Jod
27% DRI
Rik på
Vitamin E
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
24,1 g
Socker totalt
7,6 g
Kostfiber
0,8 g
– varav sackaros
6,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vol-au-vent och fyll med räkstuvning för en läcker förrätt.
  • Servera varm som huvudrätt tillsammans med en fräsch grönsallad.
  • Toppa med dill eller gräslök för extra smak.
  • Använd som bas i en skaldjursbowl med avokado och citron.
  • Halvera och fyll med majonnäs och kaviar för en lyxig macka.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vol-au-vent i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt räkstuvningen svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om det är möjligt.