Strömmingsfilé

100 g strömming, filé består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod, selen och protein; och en bra källa till kalium och kalcium.

143,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
8,9 g / 100 g
Protein
16,0 g / 100 g
  • Fett 8,9 g
    • varav mättat fett 2,0 g
    • varav enkelomättat fett 2,6 g
    • varav fleromättat fett 3,4 g
  • Protein 16,0 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Selen
49% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva strömmingen och servera på en macka med majonnäs, dill och citron.
  • Toppa en sallad med hackad strömming, rödlök och gräslök för extra smak.
  • Grilla strömmingen och servera varm med en sås av senap och honung.
  • Hacka strömming i små bitar och blanda i en bowl med ris, avokado och soja.
  • Halvera filéerna och lägg dem på en plåt för att baka med örter som timjan och rosmarin.

Förvaring & hållbarhet

Förvara strömmingen i kylskåp, helst i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den åtskild från starkt doftande varor. Låt strömmingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd den färska fisken inom kort tid för bästa resultat.