Skaldjurspaté

100 g skaldjurspaté består av måttligt med kalorier; är rik på selen och protein; och en bra källa till kalium, vitamin A, fosfor och jod, men innehåller mycket mättat fett.

151,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,3 g / 100 g
Fett
10,2 g / 100 g
Protein
11,7 g / 100 g
  • Fett 10,2 g
    • varav mättat fett 5,8 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 2,3 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 11,7 g
  • Fibrer 2,1 g
Rik på
Selen
32% DRI
Rik på
Vitamin B12
29% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,3 g
Socker totalt
1,0 g
Kostfiber
2,1 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva skaldjurspaté och servera på knäckebröd eller baguette för en smakrik macka.
  • Toppa med färsk dill eller gräslök för extra fräschör.
  • Hacka och blanda i en sallad med avokado, tomater och citron för en läcker lunch.
  • Servera kall som del av en plocktallrik tillsammans med oliver och ost.
  • Använd som fyllning i wraps tillsammans med grönsaker och senap.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skaldjurspaté i kylskåp, helst i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt patén svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.