Matjessill (konserv)

100 g sill matjessill konserv. består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, selen, protein och vitamin B12; och en bra källa till magnesium, men innehåller mycket salt och mättat fett.

314,0 kcal
100 g
Kolhydrater
12,1 g / 100 g
Fett
22,6 g / 100 g
Protein
16,0 g / 100 g
  • Fett 22,6 g
    • varav mättat fett 5,1 g
    • varav enkelomättat fett 9,4 g
    • varav fleromättat fett 5,8 g
  • Kolhydrater 12,1 g
    • varav sockerarter 12,1 g
  • Protein 16,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
50% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,1 g
Socker totalt
12,1 g
– varav sackaros
6,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sillen och lägg den på en smörgås med ett lager av majonnäs och toppa med hackad gräslök.
  • Servera matjessillen kall som en del av en silltallrik tillsammans med knäckebröd och senap.
  • Hacka sillen i bitar och blanda med potatis, lök och dill för en klassisk sill- och potatissallad.
  • Toppa en sallad med strimlad sill, avokado, citron och färska örter för en fräsch måltid.
  • Använd matjessill som fyllning i tortillabröd tillsammans med grönsaker och en klick kaviar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad matjessill i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll burken väl stängd för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Om sillen är oöppnad kan den förvaras i ett svalt kallskafferi.

Låt alltid sillen svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att motverka kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Tänk på att frysning kan förändra texturen, så det är bäst att undvika detta om möjligt.