Inlagd sill (senapssill, utan sås)

100 g sill inlagd senapssill u. sås består av mycket kalorier; är rik på jod, selen, vitamin D och vitamin B12; och en bra källa till fosfor och protein, men innehåller mycket salt.

251,0 kcal
100 g
Kolhydrater
15,2 g / 100 g
Fett
17,8 g / 100 g
Protein
7,8 g / 100 g
  • Fett 17,8 g
    • varav mättat fett 2,1 g
    • varav enkelomättat fett 9,4 g
    • varav fleromättat fett 4,5 g
  • Kolhydrater 15,2 g
    • varav sockerarter 15,0 g
  • Protein 7,8 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,2 g
Socker totalt
15,0 g
– varav sackaros
13,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sillen och servera på en smörgås med färsk dill och kaviar för en klassisk svensk smakupplevelse.
  • Toppa en sallad med strimlad senapssill, rödlök och kapris för en fräsch och smakrik rätt.
  • Hacka sillen och blanda med majonnäs, senap och citron för en läcker sillröra som passar perfekt på knäckebröd.
  • Servera sillen kall som del av ett smörgåsbord tillsammans med ägg, potatis och gräslök.
  • Gör en silltallrik med olika inlagda sorter, servera med bröd och smör för en trevlig picknick eller festmåltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara inlagd sill i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk efter öppning. Håll sillen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt sillen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så det är bäst att undvika detta om möjligt.