Sill i vitlöks- och senapssås

100 g sill i vitlöks-/senapssås består av mycket kalorier; är rik på selen, protein, vitamin D och vitamin B12; och en bra källa till fosfor och vitamin K, men innehåller mycket salt.

277,6 kcal
100 g
Kolhydrater
16,0 g / 100 g
Fett
17,8 g / 100 g
Protein
13,5 g / 100 g
  • Fett 17,8 g
    • varav mättat fett 2,6 g
    • varav enkelomättat fett 8,1 g
    • varav fleromättat fett 5,3 g
  • Kolhydrater 16,0 g
    • varav sockerarter 16,0 g
  • Protein 13,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
16,0 g
Socker totalt
16,0 g
– varav sackaros
16,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sillen och lägg den på en smörgås med ett lager av majonnäs och toppa med hackad gräslök.
  • Servera sillen kall som en del av en buffé tillsammans med potatis och inlagda grönsaker.
  • Hacka sillen i bitar och blanda den i en sallad med färska grönsaker, citron och dill.
  • Strimla sillen och använd den som fyllning i tortillabröd med avokado och salsa.
  • Toppa en varm potatisbowl med skivor av sill, rödlök och en klick senapssås för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sillen i vitlöks-/senapssås i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt sillen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så det är bäst att undvika detta om möjligt.