Öring

100 g öring består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, fosfor och selen; och en bra källa till kalcium, folat och jod.

107,8 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
3,0 g / 100 g
Protein
20,0 g / 100 g
  • Fett 3,0 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Protein 20,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
90% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva öringen och servera den kall på en smörgås med dill och kaviar.
  • Grilla filéer av öring och toppa med citron och färsk gräslök för en smakrik rätt.
  • Hacka öringen i bitar och blanda i en sallad med avokado, tomat och rödlök.
  • Servera varm öring med en sås av senap och honung för en söt och syrlig smak.
  • Gör en ramen med öring, nudlar, grönsaker och en buljong baserad på soja.

Förvaring & hållbarhet

Förvara färsk öring i kylskåp, gärna inlindad i plastfolie eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad öring svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser öringen, se till att den är väl förpackad för att minimera skador.