Varmrökt lax (urtagen)

100 g lax varmrökt urtagen består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och vitamin D; och en bra källa till kalium och jod.

220,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,1 g / 100 g
Fett
14,8 g / 100 g
Protein
21,9 g / 100 g
  • Fett 14,8 g
    • varav mättat fett 2,0 g
    • varav enkelomättat fett 7,0 g
    • varav fleromättat fett 4,3 g
  • Kolhydrater 0,1 g
  • Protein 21,9 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Vitamin D
90% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva laxen i tunna bitar och servera på en smörgås med färsk dill och citron.
  • Toppa en sallad med strimlad varmrökt lax, avokado och en dressing av senap och honung.
  • Hacka laxen och blanda i en bowl med ris, grönsaker och sojasås för en smakrik måltid.
  • Servera laxen kall som del av en plocktallrik tillsammans med kaviar och gräddfil.
  • Gör en läcker pasta med varmrökt lax, spenat och en krämig sås av crème fraîche och citron.

Förvaring & hållbarhet

Förvara varmrökt lax i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt laxen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka laxens textur, så använd den helst färsk eller kylskåpsförvarad.