Ångkokt mager fisk med fänkål, tomat och crème fraîche

100 g fisk mager m. fänkål tomat crème fraiche ångkokt består av måttligt med kalorier; är rik på protein och selen; och en bra källa till kalium, fosfor, vitamin A och jod.

117,0 kcal
100 g
Kolhydrater
1,6 g / 100 g
Fett
7,1 g / 100 g
Protein
11,5 g / 100 g
  • Fett 7,1 g
    • varav mättat fett 4,0 g
    • varav enkelomättat fett 2,0 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 1,6 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 11,5 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Vitamin D
90% DRI
Rik på
Vitamin B12
36% DRI
Rik på
Selen
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,6 g
Socker totalt
1,4 g
Kostfiber
0,8 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fisken och servera den kall på en smörgås med dill och citron.
  • Toppa en sallad med strimlad fisk, färsk gräslök och en dressing av senap och honung.
  • Hacka fisken och blanda den i en bowl med quinoa, avokado och tomater.
  • Servera fisken varm tillsammans med ångade grönsaker och en klick crème fraiche.
  • Gör en smakrik ramen genom att tillsätta fisken, fänkål och soja i buljongen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fisken i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt fisken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd det som sista utväg om du inte planerar att äta den inom kort.