Vegetabiliskt matfett (75 %, Keiju Rypsi)

100 g vegetabilisk matfett 75 %, keiju rypsi består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin K, vitamin D och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

669,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,7 g / 100 g
Fett
75,2 g / 100 g
Protein
0,4 g / 100 g
  • Fett 75,2 g
    • varav mättat fett 20,0 g
    • varav enkelomättat fett 35,9 g
    • varav fleromättat fett 16,6 g
  • Kolhydrater 0,7 g
    • varav sockerarter 0,7 g
  • Protein 0,4 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,7 g
Socker totalt
0,7 g
– varav glukos
0,3 g
– varav galaktos
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Smält vegetabiliskt matfett och använd det som bas för såser eller soppor.
  • Skiva grönsaker och stek dem i matfettet för en smakrik rätt.
  • Toppa en varm macka med ett lager av matfett och lägg till ost och skinka.
  • Blanda matfettet med örter som dill eller gräslök för att skapa en smakrik dressing till sallader.
  • Servera matfettet rumstempererat som pålägg på bröd tillsammans med kaviar eller senap.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vegetabiliskt matfett i en lufttät burk för att undvika att det tar smak från andra livsmedel. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll det borta från starkt doftande varor som lök och vitlök. Låt alltid matfettet svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in det i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färskt fett när du lagar mat.