Rått nötfett (talg)

100 g talg, rått nötfett består av mycket kalorier; är rik på vitamin K; och en bra källa till vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

880,4 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
99,0 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 99,0 g
    • varav mättat fett 46,2 g
    • varav enkelomättat fett 31,1 g
    • varav fleromättat fett 7,8 g
  • Protein 1,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin K
33% DRI
Rik på
Vitamin E
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Smält talg och använd det som stekfett för kött, grönsaker eller potatis.
  • Skiva talg i tunna bitar och servera på en macka med senap och inlagd lök.
  • Toppa en varm bowl med en klick talg för extra smak och rikedom.
  • Blanda talg med örter som rosmarin eller timjan för att ge smak åt rätter i ugnen.
  • Använd talg som bas i såser eller marinader för att ge djup och fyllighet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara talg i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Håll burken i kylskåp för att förlänga hållbarheten. Låt talgen svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in den i kylen. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd den helst färsk eller kylskåpsförvarad.