Osaltat smör

100 g smör, osaltat består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och vitamin K; och en bra källa till krom och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

727,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,8 g / 100 g
Fett
81,3 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 81,3 g
    • varav mättat fett 52,8 g
    • varav enkelomättat fett 19,5 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 0,8 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 1,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
88% DRI
Rik på
Vitamin K
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,8 g
Socker totalt
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva smöret tunt och lägg på nybakat bröd för en klassisk smörgås.
  • Toppa varma grönsaker med en klick smör för extra smak.
  • Smält smöret och använd det som bas i såser eller dressingar, exempelvis vitlökssås eller citronvinägrett.
  • Blanda smöret med färska örter som dill eller persilja för att skapa ett smakrikt kryddsmör.
  • Servera smöret rumstempererat på en ostbricka tillsammans med kex och frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara osaltat smör i kylskåp, gärna i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag. Håll det borta från starkt doftande livsmedel. Låt smöret svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytorna torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att det kan bli grynigt vid upptining.