Laktosfritt smör (låg salthalt)

100 g smör laktosfri, låg salthalt består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och vitamin K; och en bra källa till krom och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

727,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,8 g / 100 g
Fett
81,3 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 81,3 g
    • varav mättat fett 52,8 g
    • varav enkelomättat fett 19,4 g
    • varav fleromättat fett 2,6 g
  • Kolhydrater 0,8 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 1,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
88% DRI
Rik på
Vitamin K
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,8 g
Socker totalt
0,8 g
– varav glukos
0,4 g
– varav galaktos
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva smöret och lägg det på nybakat bröd eller baguette för en klassisk smörgås.
  • Toppa varma grönsaker med en klick smör för extra smak och krämighet.
  • Smält smöret och använd det som sås över pasta eller risrätter.
  • Blanda smör med färska örter som dill eller gräslök för att skapa en smakrik örtkräm.
  • Servera smöret rumstempererat på ett ostbricka tillsammans med kex och frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara smöret i kylskåp, antingen i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika att det tar upp lukter från andra livsmedel. Håll smöret borta från starkt doftande varor som lök och fisk. Låt alltid smöret svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. För att bevara kvaliteten, se till att ytan är torr för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd den metoden endast om du planerar att använda det längre fram.