Laktosfritt smör

100 g smör laktosfri består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och vitamin K; och en bra källa till krom och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

727,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,8 g / 100 g
Fett
81,3 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 81,3 g
    • varav mättat fett 52,8 g
    • varav enkelomättat fett 19,4 g
    • varav fleromättat fett 2,6 g
  • Kolhydrater 0,8 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 1,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
88% DRI
Rik på
Vitamin K
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,8 g
Socker totalt
0,8 g
– varav glukos
0,4 g
– varav galaktos
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva smöret i tunna skivor för att enkelt bre på bröd eller kex.
  • Servera rumstempererat för att få en mjuk och lättsmält konsistens.
  • Toppa med örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Använd som bas i såser, exempelvis vit sås eller beurre blanc.
  • Smaksätt med citronzest eller peppar för en fräschare smakprofil.

Förvaring & hållbarhet

Förvara smöret i kylskåp, helst i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll det borta från starkt doftande varor som lök och fisk. Låt smöret svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd hellre färskt smör när det är möjligt.