Matfettsblandning (75 %, laktosfri)

100 g matfettsblandning 75 %, laktosfri består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin D och vitamin E; och en bra källa till vitamin K och krom, men innehåller mycket mättat fett.

669,8 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
75,0 g / 100 g
Protein
1,1 g / 100 g
  • Fett 75,0 g
    • varav mättat fett 37,4 g
    • varav enkelomättat fett 24,4 g
    • varav fleromättat fett 7,2 g
  • Kolhydrater 0,5 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 1,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
59% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Socker totalt
0,5 g
– varav glukos
0,3 g
– varav galaktos
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva matfettsblandningen och använd den som pålägg på bröd eller knäckebröd.
  • Smält den och häll över varma grönsaker för extra smak.
  • Blanda in i såser eller dressingar för att ge en krämig konsistens.
  • Toppa pasta med matfettsblandningen tillsammans med örter som basilika eller persilja.
  • Använd den i bakverk för att ge en rik smak och saftighet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara matfettsblandningen i kylskåp, helst i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök och vitlök. Låt blandningen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk blandning när det är möjligt.