Matfettsblandning (75 %, 10 µg vitamin D)

100 g matfettsblandning 75 %, 10 ug vitamin d består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin K, vitamin D och vitamin E; och en bra källa till krom, men innehåller mycket mättat fett.

671,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,6 g / 100 g
Fett
75,2 g / 100 g
Protein
1,1 g / 100 g
  • Fett 75,2 g
    • varav mättat fett 38,2 g
    • varav enkelomättat fett 24,8 g
    • varav fleromättat fett 7,3 g
  • Kolhydrater 0,6 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 1,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Vitamin K
72% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,6 g
Socker totalt
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva matfettsblandningen och använd den som pålägg på bröd eller kex.
  • Toppa varma rätter som pasta eller potatis med en klick matfettsblandning för extra smak.
  • Smaksätt med örter som dill eller gräslök för att ge en fräsch ton till kalla rätter.
  • Blanda in matfettsblandningen i såser eller dressingar för att skapa en krämig konsistens.
  • Servera i en skål som del av en buffé, tillsammans med grönsaker och dippar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara matfettsblandningen i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid blandningen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk blandning när det är möjligt.