Matfettsblandning (70 % fett)

100 g matfettsblandning 70 % består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin K, vitamin D och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

623,8 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
70,1 g / 100 g
Protein
0,6 g / 100 g
  • Fett 70,1 g
    • varav mättat fett 31,4 g
    • varav enkelomättat fett 26,0 g
    • varav fleromättat fett 8,6 g
  • Kolhydrater 0,5 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 0,6 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin D
80% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Socker totalt
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva matfettsblandningen och lägg på mackor med skinka eller ost för en krämig smak.
  • Toppa varma grönsaker med matfettsblandningen för att ge extra smak och rikedom.
  • Blanda i såser eller dressingar för att skapa en fyllig konsistens, exempelvis i potatissallad.
  • Servera kallt som pålägg tillsammans med färska örter som dill eller gräslök.
  • Använd i bakning för att ge kakor och bröd en saftigare textur.

Förvaring & hållbarhet

Förvara matfettsblandningen i kylskåp, gärna i en lufttät burk för att undvika att den tar upp lukt från andra livsmedel. Håll den åtskild från starkt doftande varor. Låt blandningen svalna snabbt efter tillagning innan du placerar den i kylskåpet. Se till att ytan är torr för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om det är nödvändigt.