Matfettsblandning (60 %, lättare, låg laktoshalt, Oivariini)

100 g matfettsblandning 60 %, lättare, låg laktoshalt, oivariini består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin K, vitamin D och vitamin E; och en bra källa till jod, men innehåller mycket mättat fett.

535,3 kcal
100 g
Kolhydrater
0,9 g / 100 g
Fett
60,0 g / 100 g
Protein
0,3 g / 100 g
  • Fett 60,0 g
    • varav mättat fett 23,0 g
    • varav enkelomättat fett 19,7 g
    • varav fleromättat fett 7,7 g
  • Kolhydrater 0,9 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 0,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
53% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,9 g
Socker totalt
0,9 g
– varav glukos
0,2 g
– varav galaktos
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva matfettsblandningen och bred den på bröd för en smakrik macka.
  • Toppa med örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Servera i rumstemperatur för att få fram smaken bättre.
  • Använd som bas i kalla såser, exempelvis majonnäs eller senapssås.
  • Blanda ner i varma rätter som pasta eller ris för att ge en krämig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara matfettsblandningen i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller en lufttät burk. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid blandningen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika fukt och kondens, vilket kan påverka kvaliteten. Tänk på att frysning kan förändra texturen, så använd den färsk när möjligt.