Matfettsblandning (60 % fett)

100 g matfettsblandning 60 % består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin K och vitamin E; och en bra källa till jod, men innehåller mycket mättat fett.

538,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
60,0 g / 100 g
Protein
0,5 g / 100 g
  • Fett 60,0 g
    • varav mättat fett 24,8 g
    • varav enkelomättat fett 17,6 g
    • varav fleromättat fett 8,0 g
  • Kolhydrater 0,5 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 0,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
46% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
44% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Socker totalt
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva matfettsblandningen och lägg på mackor med skinka eller ost.
  • Toppa varma rätter som pasta eller ris med en klick matfettsblandning för extra smak.
  • Blanda i sallader för att ge en krämig konsistens; prova med färska örter som dill eller persilja.
  • Servera kallt som pålägg tillsammans med senap och inlagd gurka på smörgåsbordet.
  • Använd i bakning för att ge en rikare smak till kakor och bullar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara matfettsblandningen i kylskåp, helst i sin originalförpackning för att bevara smaken. Om den är öppnad, placera den i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök och vitlök. Låt alltid blandningen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Undvik fukt genom att hålla ytor torra, eftersom kondens kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så använd gärna färskt när det är möjligt.