Fettpulver (för livsmedelsindustri)

100 g fettpulver, för livsmedelsindustri består av mycket kalorier; är rik på vitamin K och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

729,0 kcal
100 g
Kolhydrater
26,9 g / 100 g
Fett
70,0 g / 100 g
Protein
0,0 g / 100 g
  • Fett 70,0 g
    • varav mättat fett 13,1 g
    • varav enkelomättat fett 36,4 g
    • varav fleromättat fett 18,1 g
  • Kolhydrater 26,9 g
    • varav sockerarter 1,1 g
  • Protein 0,0 g
  • Fibrer 0,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin K
100% DRI
Rik på
Vitamin E
88% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
26,9 g
Socker totalt
1,1 g
Stärkelse
24,4 g
Kostfiber
0,1 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,0 g
– varav maltos
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skapa en krämig sås genom att blanda fettpulver med vatten och kryddor som vitlökspulver och svartpeppar.
  • Toppa grönsaksrätter med fettpulver för extra smak och textur.
  • Inkludera fettpulver i bakverk för att öka fetthalten och ge en rikare smak.
  • Blanda fettpulver i smoothies för att öka kaloriinnehållet och ge en krämig konsistens.
  • Strö fettpulver över popcorn eller snacks för en smakfull twist.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fettpulver i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och lukt. Placera burken i ett svalt, mörkt skåp. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter tillagning, låt eventuella rester svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd det färskt när möjligt.