Matfettsblandning (60 %, 10 µg vitamin D, Arc)

100 g (arc)matfettsblandning 60 %, 10 ug vitamin d består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin K, vitamin D och vitamin E; och en bra källa till jod, men innehåller mycket mättat fett.

538,7 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
60,0 g / 100 g
Protein
0,5 g / 100 g
  • Fett 60,0 g
    • varav mättat fett 24,8 g
    • varav enkelomättat fett 17,6 g
    • varav fleromättat fett 8,0 g
  • Kolhydrater 0,5 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 0,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin D
100% DRI
Rik på
Vitamin E
46% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Socker totalt
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva matfettsblandningen och använd den som pålägg på bröd eller kex.
  • Toppa en sallad med en klick matfettsblandning för extra smak och krämighet.
  • Blanda i varm pasta för att skapa en läcker och krämig sås.
  • Servera matfettsblandningen rumstempererad tillsammans med grönsaksstavar som snacks.
  • Använd den i bakning för att ge extra smak till kakor och muffins.

Förvaring & hållbarhet

Förvara matfettsblandningen i en lufttät burk för att undvika att den tar upp lukt från andra livsmedel. Håll burken i kylskåp för att bevara smaken och kvaliteten. Låt alltid blandningen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytorna torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.