Matfettsblandning (43 %, ingmariini, låg laktoshalt)

100 g (arc)matfettsblandning 43 %, ingmariini, låg laktoshalt består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, vitamin K, vitamin D och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

404,1 kcal
100 g
Kolhydrater
5,0 g / 100 g
Fett
43,0 g / 100 g
Protein
0,5 g / 100 g
  • Fett 43,0 g
    • varav mättat fett 17,8 g
    • varav enkelomättat fett 16,2 g
    • varav fleromättat fett 6,5 g
  • Kolhydrater 5,0 g
    • varav sockerarter 0,7 g
  • Protein 0,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin D
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,0 g
Socker totalt
0,7 g
Stärkelse
4,3 g
– varav glukos
0,1 g
– varav galaktos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva och lägg på mackor med exempelvis skinka, ost eller avokado.
  • Toppa varma rätter som pasta eller risotto för extra krämighet.
  • Servera kallt i sallader tillsammans med grönsaker och nötter.
  • Blanda i såser eller dressingar för att ge en rikare smak.
  • Använd som pålägg på knäckebröd med kaviar och hackad lök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara matfettsblandningen i kylskåp för att bevara smaken och kvaliteten. Håll den i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt alltid blandningen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd den helst färsk.