Hårt bröd av fullkornsråg, vete och majs (med surdeg, 15 % fibrer, typ spisbröd)

100 g hårt bröd fullkorn råg vete majs m. surdeg fibrer 15% typ spisbröd består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, fullkorn, magnesium, folat och fibrer, men innehåller mycket salt.

335,0 kcal
100 g
Kolhydrater
63,4 g / 100 g
Fett
1,8 g / 100 g
Protein
8,3 g / 100 g
  • Fett 1,8 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 63,4 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 8,3 g
  • Fibrer 14,9 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
38% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
24% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,4 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
14,9 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som macka med pålägg som kaviar, ost eller skinka.
  • Hacka brödet i bitar och använd det som krutonger i en sallad för extra crunch.
  • Toppa med smör, dill och lax för en smakrik förrätt.
  • Servera brödet varmt, lätt rostat, med en klick majonnäs och skivor av avokado.
  • Strimla brödet och använd det i en bowl med grönsaker, hummus och olivolja.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara färskheten. Håll det i kylskåp för längre hållbarhet. Undvik att placera brödet nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Håll ytorna torra för att motverka mögel. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att det är väl inslaget.