Hårt bröd av fullkornsråg (ca 15 % fibrer)

100 g hårt bröd fullkorn råg kli fibrer ca 15% består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, fullkorn, magnesium, folat och fibrer.

349,0 kcal
100 g
Kolhydrater
63,9 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
9,5 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 63,9 g
    • varav sockerarter 2,6 g
  • Protein 9,5 g
  • Fibrer 15,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
47% DRI
Rik på
Zink
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,9 g
Socker totalt
2,6 g
Kostfiber
15,1 g
– varav sackaros
0,3 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som en bas för smörgåsar med pålägg som ost, skinka eller avokado.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Hacka brödet i bitar och använd det som krutonger i en sallad eller soppa.
  • Servera brödet varmt, gärna rostat, med smör och kaviar för en klassisk svensk delikatess.
  • Gör en macka med rökt lax, citron och peppar för en fräsch lunchalternativ.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hårt bröd i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara krispigheten. Håll brödet på en torr plats, helst i kylskåp om du har skivat det. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in brödet, se till att det är väl inslaget för att minimera fukt och kondens.