Hårt bröd av fullkornsråg (ca 19 % fibrer, typ Rågi)

100 g hårt bröd fullkorn råg fibrer ca 19% typ rågi består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, folat, fullkorn och fibrer.

338,0 kcal
100 g
Kolhydrater
61,8 g / 100 g
Fett
1,7 g / 100 g
Protein
8,8 g / 100 g
  • Fett 1,7 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 61,8 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 8,8 g
  • Fibrer 19,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
37% DRI
Rik på
Folat
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
61,8 g
Socker totalt
1,2 g
Kostfiber
19,0 g
– varav sackaros
0,1 g
Fullkorn
78,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt för att använda som pålägg till smörgåsar.
  • Servera med ett lager av smör, kaviar eller majonnäs för extra smak.
  • Toppa med skivor av avokado, tomat eller rökt lax för en fräsch macka.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i en sallad eller soppa.
  • Strimla brödet och blanda i en bowl med grönsaker och protein för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara färskheten. Håll det på en torr plats, helst i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel, då brödet kan ta upp dessa lukter. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Frysning är ett alternativ, men var medveten om att det kan påverka texturen när du tinar det.