Hårt bröd av fullkornsråg (fibrer, cirka 18 %, typ Ryvita mörkt)

100 g hårt bröd fullkorn råg fibrer ca 18% typ ryvita mörkt består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, fullkorn, magnesium och fibrer; och en bra källa till folat.

349,0 kcal
100 g
Kolhydrater
57,6 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
14,6 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 57,6 g
    • varav sockerarter 1,8 g
  • Protein 14,6 g
  • Fibrer 17,6 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
50% DRI
Rik på
Zink
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
57,6 g
Socker totalt
1,8 g
Kostfiber
17,6 g
– varav sackaros
1,0 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera med smör och ost för en klassisk macka.
  • Toppa med avokado, citronjuice och chiliflakes för en fräsch och smakrik variant.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i en sallad eller soppa.
  • Servera med kaviar, hårdkokt ägg och dill för en lyxig brunch.
  • Strimla brödet och använd som bas i en bowl med grönsaker, hummus och nötter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hårt bröd i en lufttät burk eller plastpåse för att undvika att det blir torrt. Håll brödet på en torr plats, helst i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Låt brödet svalna helt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, skiva det först för enklare upptining.