Hårt bröd (blodbröd, fullkorn)

100 g hårt bröd blodbröd fullkorn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, järn, fullkorn, protein och fibrer; och en bra källa till kalium.

366,0 kcal
100 g
Kolhydrater
65,5 g / 100 g
Fett
1,9 g / 100 g
Protein
17,7 g / 100 g
  • Fett 1,9 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 65,5 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 17,7 g
  • Fibrer 6,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Järn
100% DRI
Rik på
Fosfor
66% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
65,5 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
6,0 g
– varav sackaros
0,1 g
Fullkorn
42,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera som smörgås med pålägg som kaviar, ost eller skinka.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Hacka brödet i bitar och använd det som krutonger i en sallad.
  • Servera brödet rumstempererat tillsammans med soppa eller gryta för en mättande måltid.
  • Strimla brödet och använd det i en bowl med grönsaker, protein och sås för en snabb lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hårt bröd blodbröd fullkorn i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera brödet i kylskåpet om du har skivat det, men låt det svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylen. Håll brödet på torra ytor för att undvika fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så överväg att skiva och frysa in portioner om du inte planerar att äta allt inom kort.