Vitt bröd (vetemjöl, vatten, fibrer, cirka 3,5 %, typ pitabröd)

100 g bröd vitt vete vatten fibrer ca 3,5% typ pitabröd består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, magnesium, protein, fibrer, niacin och järn.

274,0 kcal
100 g
Kolhydrater
53,6 g / 100 g
Fett
1,6 g / 100 g
Protein
8,6 g / 100 g
  • Fett 1,6 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 53,6 g
    • varav sockerarter 1,8 g
  • Protein 8,6 g
  • Fibrer 3,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
16% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
53,6 g
Socker totalt
1,8 g
Kostfiber
3,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva pitabrödet och fyll med hummus, grönsaker och fetaost för en smakrik macka.
  • Halvera brödet och fyll med grillad kyckling, sallad och tzatziki för en fräsch lunch.
  • Servera pitabrödet varmt som tillbehör till en gryta eller soppa.
  • Toppa med avokado, citronjuice och chiliflakes för en enkel smörgås.
  • Använd pitabrödet som bas i en sallad eller bowl med quinoa, bönor och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara pitabrödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara färskheten. Håll det i kylskåpet om du har skivat bröd. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna brödet inom kort tid efter inköp för bästa smak.