Vitt bröd (fransk giffel, typ croissant)

100 g bröd vitt typ croissant fransk giffel består av mycket kalorier; är rik på vitamin A och jod; och en bra källa till fosfor, selen, protein och vitamin E, men innehåller mycket mättat fett.

363,0 kcal
100 g
Kolhydrater
36,5 g / 100 g
Fett
21,7 g / 100 g
Protein
5,1 g / 100 g
  • Fett 21,7 g
    • varav mättat fett 10,8 g
    • varav enkelomättat fett 6,8 g
    • varav fleromättat fett 2,9 g
  • Kolhydrater 36,5 g
    • varav sockerarter 6,2 g
  • Protein 5,1 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Jod
32% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
24% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
36,5 g
Socker totalt
6,2 g
Kostfiber
1,5 g
– varav sackaros
4,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet och servera det som en del av en frukostbuffé.
  • Toppa med smör, ost eller marmelad för en smakrik macka.
  • Halvera brödet och fyll med skinka, sallad och senap för en god lunchsandwich.
  • Servera rumstempererat som tillbehör till soppor eller grytor.
  • Hacka brödet i bitar och använd som krutonger i en sallad eller soppa.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk för att bevara färskheten. Håll det på en torr plats, helst i kylskåp om du inte planerar att äta det inom kort. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet för att undvika kondens. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att packa det väl för att minimera fukt.