Vitt osötat bröd (fibrer, cirka 2,5 %, italienskt)

100 g bröd vitt osötat fibrer ca 2,5% typ italienskt består av mycket kalorier; är rik på niacin och vitamin B6; och en bra källa till fosfor, folat, protein och fibrer.

256,0 kcal
100 g
Kolhydrater
50,2 g / 100 g
Fett
1,4 g / 100 g
Protein
8,6 g / 100 g
  • Fett 1,4 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 50,2 g
    • varav sockerarter 2,3 g
  • Protein 8,6 g
  • Fibrer 2,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
24% DRI
Rik på
Niacin (B3)
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
50,2 g
Socker totalt
2,3 g
Kostfiber
2,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som macka med pålägg som ost, skinka eller avokado.
  • Toppa med färska örter som basilika eller ruccola för extra smak.
  • Servera brödet varmt, rostat eller grillat, för att framhäva smaken.
  • Hacka brödet i tärningar och använd det i en sallad eller som krutonger i en soppa.
  • Fyll en baguette med grönsaker och dressing för en fräsch lunchalternativ.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fuktigheten. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Placera det i kylskåp om du inte planerar att äta det inom kort. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Undvik fuktiga ytor för att motverka mögelbildning. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna brödet färskt när möjligt.