Vitt bröd (med mjölk, fibrer, cirka 3 %, typ Hönökaka)

100 g bröd vitt mjölk fibrer ca 3% typ hönökaka består av mycket kalorier; är rik på tiamin; och en bra källa till fosfor, folat, protein, niacin och fibrer.

293,0 kcal
100 g
Kolhydrater
56,7 g / 100 g
Fett
3,1 g / 100 g
Protein
7,4 g / 100 g
  • Fett 3,1 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 56,7 g
    • varav sockerarter 8,4 g
  • Protein 7,4 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
23% DRI
Rik på
Niacin (B3)
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
56,7 g
Socker totalt
8,4 g
Kostfiber
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera det som smörgås med pålägg som ost, skinka eller avokado.
  • Toppa med färska örter som gräslök eller dill för extra smak.
  • Halvera brödet och fyll det med en fräsch sallad för en lätt lunch.
  • Servera brödet varmt, gärna rostat, med smör och marmelad till frukost.
  • Använd brödet som bas i en bowl, tillsammans med hummus, grönsaker och proteinrätter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fuktigheten. Håll det i kylskåpet om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåp efter tillagning. Håll torra ytor för att motverka mögel. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att packa det väl för att undvika frostskador.