Vitt grovt bröd (med nyckelhål, typ formfranska)

100 g bröd vitt grovt m. nyckelhål typ formfranska består av mycket kalorier; är rik på fullkorn; och en bra källa till fosfor, folat, protein, fibrer och niacin.

260,0 kcal
100 g
Kolhydrater
43,8 g / 100 g
Fett
4,2 g / 100 g
Protein
8,6 g / 100 g
  • Fett 4,2 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 1,6 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 43,8 g
    • varav sockerarter 3,9 g
  • Protein 8,6 g
  • Fibrer 5,4 g
Rik på
Tiamin (B1)
19% DRI
Rik på
Niacin (B3)
16% DRI
Rik på
Folat
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
43,8 g
Socker totalt
3,9 g
Kostfiber
5,4 g
Fullkorn
20,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet och använd det som bas för smörgåsar med pålägg som skinka, ost eller avokado.
  • Toppa med färska örter som basilika eller gräslök för extra smak.
  • Servera som toast med ett lager av majonnäs och skivor av tomat.
  • Hacka brödet i tärningar och använd det i en sallad för att ge textur.
  • Strimla brödet och lägg det i en bowl med grönsaker och sås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att hålla det fräscht. Placera det i kylskåpet om du inte äter upp det inom kort tid. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Håll ytorna torra för att motverka mögelbildning. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna brödet färskt när möjligt.