Rågbröd (rågsikt, fibrer, cirka 4 %, typ rågkaka)

100 g bröd rågsikt fibrer ca 4% typ rågkaka består av mycket kalorier; är rik på fibrer; och en bra källa till fosfor, kalcium, folat, protein och zink.

264,0 kcal
100 g
Kolhydrater
48,9 g / 100 g
Fett
2,7 g / 100 g
Protein
7,3 g / 100 g
  • Fett 2,7 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 48,9 g
    • varav sockerarter 9,1 g
  • Protein 7,3 g
  • Fibrer 6,5 g
Rik på
Tiamin (B1)
16% DRI
Rik på
Fosfor
12% DRI
Rik på
Folat
10% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
48,9 g
Socker totalt
9,1 g
Kostfiber
6,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva brödet tunt och servera som smörgås med pålägg som ost, skinka eller avokado.
  • Toppa med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Hacka brödet i tärningar och använd i en sallad för att ge textur.
  • Servera som kex till soppa eller gryta för att komplettera måltiden.
  • Gör en macka med senap och kaviar för en klassisk svensk smakupplevelse.

Förvaring & hållbarhet

Förvara brödet i en lufttät burk eller plastpåse för att bevara fukten. Håll det i kylskåpet för längre hållbarhet. Låt brödet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Undvik att placera det nära starkt doftande livsmedel, då det kan ta upp lukt. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att det är väl inslaget för att minimera skador på konsistensen.