Kokta torkade vita bönor (med salt)

100 g vita bönor torkade kokta m. salt består av måttligt med kalorier; är rik på folat och fosfor; och en bra källa till kalium, kalcium, magnesium och jod.

112,0 kcal
100 g
Kolhydrater
11,0 g / 100 g
Fett
0,9 g / 100 g
Protein
8,8 g / 100 g
  • Fett 0,9 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 11,0 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 8,8 g
  • Fibrer 12,5 g
Rik på
Folat
53% DRI
Rik på
Fosfor
22% DRI
Rik på
Järn
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
11,0 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
12,5 g
– varav sackaros
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bönorna och lägg dem på en macka med majonnäs och gräslök.
  • Toppa en sallad med hela bönor, färsk dill och citronjuice för extra fräschör.
  • Servera bönorna varma som tillbehör till kött eller fisk, kryddade med svartpeppar.
  • Hacka bönorna och blanda i en bowl med quinoa, avokado och sojasås.
  • Gör en smakrik bönröra med vitlök, olivolja och chili för att använda som dipp.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vita bönor i en lufttät burk i kylskåp om de är öppnade. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt bönorna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färska eller kokta bönor istället.