Torkade vita bönor

100 g vita bönor torkade består av mycket kalorier; är rik på kalium, folat, fosfor, magnesium och protein; och en bra källa till kalcium.

319,0 kcal
100 g
Kolhydrater
45,7 g / 100 g
Fett
1,6 g / 100 g
Protein
22,0 g / 100 g
  • Fett 1,6 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 45,7 g
    • varav sockerarter 4,6 g
  • Protein 22,0 g
  • Fibrer 15,8 g
Rik på
Protein
Rik på
Folat
100% DRI
Rik på
Fosfor
61% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
45,7 g
Socker totalt
4,6 g
Kostfiber
15,8 g
– varav sackaros
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Blötlägg bönorna i vatten i minst 8 timmar innan kokning för att mjuka upp dem.
  • Koka bönorna i saltat vatten tills de är mjuka, använd dem sedan i grytor eller soppor.
  • Skiva bönorna och blanda dem i en sallad med färska grönsaker och en dressing av olivolja och citron.
  • Toppa en macka med mosade vita bönor, vitlök och färsk persilja för en smakrik pålägg.
  • Servera bönorna varma som tillbehör med kryddor som spiskummin och paprika för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torkade vita bönor i en lufttät burk på en sval och torr plats, helst i ett kallskafferi. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter tillagning, låt bönorna svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Se till att de är torra för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ endast om det behövs.