Torkade svartögda bönor (vignabönor)

100 g vignabönor svartögda bönor torkade består av mycket kalorier; är rik på kalium, folat, fosfor, magnesium och protein; och en bra källa till kalcium.

336,0 kcal
100 g
Kolhydrater
52,1 g / 100 g
Fett
1,5 g / 100 g
Protein
23,0 g / 100 g
  • Fett 1,5 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 52,1 g
    • varav sockerarter 4,6 g
  • Protein 23,0 g
  • Fibrer 9,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Protein
Rik på
Folat
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
52,1 g
Socker totalt
4,6 g
Kostfiber
9,4 g
– varav sackaros
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Blötlägg bönorna i vatten i minst 8 timmar innan tillagning för att mjuka upp dem.
  • Koka bönorna tills de är mjuka och använd dem i grytor, soppor eller som bas i en sallad.
  • Servera bönorna varma som ett tillbehör med örter som timjan eller rosmarin för extra smak.
  • Toppa en macka med mosade bönor, citronjuice och en nypa svartpeppar för en god smörgås.
  • Gör en bönröra med vitlök, olivolja och chili för att använda som dipp eller pålägg.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torkade vignabönor i en lufttät burk på en mörk och torr plats. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Efter tillagning, låt bönorna svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Använd en ren, torr behållare för att förhindra fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färska eller kokta bönor inom kort tid efter tillagning.