Vaxbönor

100 g vaxbönor består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till kalium, folat, fibrer och riboflavin.

32,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,7 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,8 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 4,7 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 1,8 g
  • Fibrer 2,7 g
Rik på
Vitamin C
26% DRI
Rik på
Folat
12% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,7 g
Socker totalt
1,4 g
Kostfiber
2,7 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vaxbönor och lägg dem i en sallad för extra färg och textur.
  • Servera ångade vaxbönor som ett varmt tillbehör till kött eller fisk.
  • Toppa en bowl med hackade vaxbönor, avokado och sesamfrön för en fräsch måltid.
  • Strimla vaxbönor och blanda dem i en wok med grönsaker och sojasås.
  • Halvera vaxbönor och använd dem som fyllning i wraps tillsammans med hummus och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vaxbönor i kylskåp i en lufttät burk för att bevara färskheten. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagade bönor svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser bönorna, tänk på att de kan bli mjukare vid upptining.