Svampproteinfärssås (vegetarisk)

100 g svampproteinfärssås veg. består av relativt lite kalorier; är rik på folat; och en bra källa till kalium, fosfor, kalcium, magnesium och jod.

90,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,0 g / 100 g
Fett
2,9 g / 100 g
Protein
8,1 g / 100 g
  • Fett 2,9 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 1,3 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 6,0 g
    • varav sockerarter 3,9 g
  • Protein 8,1 g
  • Fibrer 3,5 g
Rik på
Zink
32% DRI
Rik på
Folat
23% DRI
Rik på
Fosfor
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,0 g
Socker totalt
3,9 g
Kostfiber
3,5 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva svampproteinfärssåsen och lägg den på en macka med avokado och tomat.
  • Servera såsen varm som en del av en pastarätt, toppad med färsk basilika och parmesan.
  • Blanda såsen i en sallad med spenat, rödlök och valnötter för extra crunch.
  • Toppa en bowl med svampproteinfärssås, quinoa och grillade grönsaker för en mättande måltid.
  • Använd såsen som fyllning i tortillas tillsammans med bönor och salsa för en smakrik wrap.

Förvaring & hållbarhet

Förvara svampproteinfärssåsen i kylskåp i en lufttät burk efter öppning. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk sås när det är möjligt.