Sojafärssås (vegetarisk)

100 g sojafärssås veg. består av måttligt med kalorier; är rik på kalium; och en bra källa till fosfor, folat, magnesium, jod och protein.

116,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,9 g / 100 g
Fett
5,7 g / 100 g
Protein
7,7 g / 100 g
  • Fett 5,7 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 3,2 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 6,9 g
    • varav sockerarter 3,7 g
  • Protein 7,7 g
  • Fibrer 3,3 g
Rik på
Vitamin E
23% DRI
Rik på
Jod
18% DRI
Rik på
Folat
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,9 g
Socker totalt
3,7 g
Kostfiber
3,3 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sojafärssåsen och använd den som pålägg på mackor eller i wraps.
  • Toppa en sallad med sojafärssås för extra smak och textur.
  • Servera den varm i en ramen eller wok för att ge rätten en fyllig smak.
  • Blanda sojafärssåsen med gräslök och citron för en fräsch dippsås.
  • Strö över peppar och servera som tillbehör till grillade grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sojafärssåsen i kylskåp efter öppning. Håll den i en lufttät burk för att undvika att den tar smak av andra livsmedel. Låt såsen svalna snabbt efter tillagning innan du sätter den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande varor för att bevara smaken. Om du fryser in såsen, var medveten om att texturen kan förändras när den tinas upp. Se till att förpackningen är väl stängd för att undvika kondens.