Sesamfrön (med skal)

100 g sesamfrön, med skal består av mycket kalorier; är rik på kalcium, kalium, fosfor, magnesium, folat och selen, men innehåller mycket mättat fett.

607,9 kcal
100 g
Kolhydrater
0,9 g / 100 g
Fett
54,8 g / 100 g
Protein
23,5 g / 100 g
  • Fett 54,8 g
    • varav mättat fett 6,8 g
    • varav enkelomättat fett 21,7 g
    • varav fleromättat fett 23,2 g
  • Kolhydrater 0,9 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 23,5 g
  • Fibrer 12,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Tiamin (B1)
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,9 g
Socker totalt
0,4 g
Stärkelse
0,5 g
Kostfiber
12,3 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Strö sesamfrön över sallader för extra crunch och smak.
  • Toppa din sushi med sesamfrön för en knaprig textur.
  • Blanda sesamfrön i smoothies för att öka näringsinnehållet.
  • Servera sesamfrön som garnityr på soppor eller grytor för en dekorativ finish.
  • Använd sesamfrön i bakverk, som bröd eller muffins, för en nötig smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sesamfrön i en lufttät burk för att skydda dem mot fukt och ljus. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll fröna borta från starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukt. Låt fröna svalna helt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd fröna färska när det är möjligt.