Sött nötmellanmål (stång/kaka)

100 g nötmellanmål, sött, stång/kaka består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium och protein; och en bra källa till kalcium och folat.

500,7 kcal
100 g
Kolhydrater
32,3 g / 100 g
Fett
33,1 g / 100 g
Protein
15,2 g / 100 g
  • Fett 33,1 g
    • varav mättat fett 3,2 g
    • varav enkelomättat fett 19,8 g
    • varav fleromättat fett 7,3 g
  • Kolhydrater 32,3 g
    • varav sockerarter 22,0 g
  • Protein 15,2 g
  • Fibrer 7,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
100% DRI
Rik på
Magnesium
40% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
32,3 g
Socker totalt
22,0 g
Stärkelse
1,4 g
Kostfiber
7,9 g
– varav glukos
9,1 g
– varav fruktos
7,3 g
– varav sackaros
3,8 g
– varav maltos
1,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skär nötmellanmålet i skivor för att enkelt kunna servera det på en tallrik.
  • Toppa med färsk frukt som banan eller bär för en extra sötma och fräschör.
  • Servera med en klick jordnötssmör eller mandelsmör för en krämig kontrast.
  • Använd som fyllning i en wrap tillsammans med grönsaker och hummus.
  • Hacka nötmellanmålet och strö över en sallad för att ge textur och smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara nötmellanmålet i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Placera burken i kylskåpet för att hålla den fräsch längre. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid nötmellanmålet svalna helt innan du lägger det i kylskåpet efter tillagning. Undvik fuktiga ytor, eftersom detta kan påverka konsistensen negativt. Frysning kan förändra texturen, så använd endast om du planerar att äta det senare och inte har något emot en eventuell förändring.