Saltat nötkött

100 g nöt, saltad består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium och protein; och en bra källa till kalcium och folat, men innehåller mycket mättat fett.

552,1 kcal
100 g
Kolhydrater
12,7 g / 100 g
Fett
43,0 g / 100 g
Protein
25,6 g / 100 g
  • Fett 43,0 g
    • varav mättat fett 6,6 g
    • varav enkelomättat fett 17,0 g
    • varav fleromättat fett 11,4 g
  • Kolhydrater 12,7 g
    • varav sockerarter 6,7 g
  • Protein 25,6 g
  • Fibrer 8,5 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin E
89% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,7 g
Socker totalt
6,7 g
Stärkelse
6,0 g
Kostfiber
8,5 g
– varav sackaros
6,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva nötköttet tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda i en sallad med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Strimla och använd som fyllning i wraps tillsammans med avokado och salsa.
  • Toppa en varm bowl med ris eller quinoa med klyftor av saltad nöt för extra smak.
  • Servera kallskuret på en plocktallrik tillsammans med oliver, ost och bröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara saltad nöt i kylskåp, antingen i originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll köttet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färskt kött när det är möjligt.