Honungsrostad jordnöt

100 g nöt, honungsrostad jordnöt består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, folat, protein och niacin, men innehåller mycket mättat fett.

583,5 kcal
100 g
Kolhydrater
15,7 g / 100 g
Fett
45,8 g / 100 g
Protein
24,5 g / 100 g
  • Fett 45,8 g
    • varav mättat fett 7,6 g
    • varav enkelomättat fett 22,6 g
    • varav fleromättat fett 13,3 g
  • Kolhydrater 15,7 g
    • varav sockerarter 14,2 g
  • Protein 24,5 g
  • Fibrer 8,2 g
Rik på
Fett
Rik på
Protein
Rik på
Niacin (B3)
75% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,7 g
Socker totalt
14,2 g
Stärkelse
1,5 g
Kostfiber
8,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva nötterna och strö dem över en sallad för extra crunch.
  • Toppa en smoothie med hackade honungsrostade jordnötter för en söt och krispig smak.
  • Servera dem som snacks tillsammans med ett glas kallt vatten eller läsk.
  • Blanda nötterna i en bowl med quinoa, grönsaker och en sojasås för en smakrik måltid.
  • Använd dem som pålägg på mackor, gärna med ett lager av cream cheese eller majonnäs.

Förvaring & hållbarhet

Förvara honungsrostade jordnötter i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll burken på en sval och torr plats, helst i kylskåp om du har öppnat förpackningen. Undvik att placera dem nära starkt doftande livsmedel, då de lätt kan ta upp lukt. Låt nötterna svalna helt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens som kan påverka kvaliteten. Frysning kan förändra texturen, så undvik detta om möjligt.