Sojamjöl (låg fetthalt)

100 g mjöl, sojamjöl, låg fetthalt består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, folat, magnesium, kalcium och protein.

390,7 kcal
100 g
Kolhydrater
28,4 g / 100 g
Fett
7,2 g / 100 g
Protein
45,3 g / 100 g
  • Fett 7,2 g
    • varav mättat fett 1,0 g
    • varav enkelomättat fett 1,7 g
    • varav fleromättat fett 4,1 g
  • Kolhydrater 28,4 g
    • varav sockerarter 13,6 g
  • Protein 45,3 g
  • Fibrer 14,4 g
Rik på
Protein
Rik på
Folat
100% DRI
Rik på
Fosfor
91% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
28,4 g
Socker totalt
13,6 g
Stärkelse
14,8 g
Kostfiber
14,4 g
– varav glukos
0,4 g
– varav fruktos
1,2 g
– varav sackaros
12,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sojamjölet i tunna lager för att använda i bakverk eller som panering.
  • Blanda sojamjölet med vatten för att skapa en smet till pannkakor eller våfflor.
  • Toppa en sallad med rostade sojamjölsbitar för extra krispighet och smak.
  • Servera sojamjölet som ett proteinrikt tillskott i smoothies eller shakes.
  • Använd sojamjölet i grytor eller soppor för att ge en fylligare konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sojamjölet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det kan ta upp lukter. Låt eventuella tillagade rätter med sojamjöl svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla ytor torra vid hantering. Frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl när det är möjligt för bästa resultat.