Sojamjöl (fet)

100 g mjöl, sojamjöl, fet består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, folat, magnesium, kalcium och vitamin K.

466,4 kcal
100 g
Kolhydrater
23,5 g / 100 g
Fett
23,5 g / 100 g
Protein
34,5 g / 100 g
  • Fett 23,5 g
    • varav mättat fett 3,3 g
    • varav enkelomättat fett 5,6 g
    • varav fleromättat fett 13,3 g
  • Kolhydrater 23,5 g
    • varav sockerarter 11,2 g
  • Protein 34,5 g
  • Fibrer 11,9 g
Rik på
Protein
Rik på
Fett
Rik på
Folat
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
23,5 g
Socker totalt
11,2 g
Stärkelse
12,3 g
Kostfiber
11,9 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
1,0 g
– varav sackaros
9,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva sojamjölet i tunna lager för att använda i bakverk eller som panering.
  • Blanda sojamjölet med vatten och kryddor för att göra en smet till pannkakor eller våfflor.
  • Toppa en sallad med rostade sojamjölskrutonger för extra crunch.
  • Servera sojamjölet som en del av en bowl med grönsaker, ris och sås för en mättande måltid.
  • Använd sojamjölet som ett alternativ i bröddegar för att öka proteinhalten.

Förvaring & hållbarhet

Förvara sojamjölet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll sojamjölet åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt eventuella tillagade rätter med sojamjöl svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla ytor torra när du hanterar mjölet. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl när det är möjligt.