Vegetarisk korv (soja- och veteprotein, kyld eller fryst, typ grillkorv)

100 g korv veg. soja- och veteprotein kylvara el. frysvara typ grillkorv består av måttligt med kalorier; är rik på folat och protein; och en bra källa till fosfor, fibrer, järn och niacin.

120,0 kcal
100 g
Kolhydrater
8,7 g / 100 g
Fett
1,6 g / 100 g
Protein
15,3 g / 100 g
  • Fett 1,6 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 8,7 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 15,3 g
  • Fibrer 4,5 g
Rik på
Folat
21% DRI
Rik på
Fosfor
17% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,7 g
Socker totalt
1,4 g
Kostfiber
4,5 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven och grilla den för en rökig smak. Servera med senap och ketchup.
  • Hacka korven i små bitar och blanda i en varm pasta med tomatsås och basilika.
  • Strimla korven och lägg i en wok med grönsaker som paprika och broccoli. Smaksätt med soja och ingefära.
  • Servera korven kall i skivor på en macka med majonnäs, sallad och tomat.
  • Toppa en sallad med skivor av korv, avokado, rödlök och en dressing av olivolja och citron.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korven i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk efter att den öppnats. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk korv när du lagar mat.